Inloggen Registreren

Inca zout

Inca zout


Algemene informatie

Het inca zout (Maras zout, inca bronzout) komt uit een warme pekelstroom uit de bergen van de Andes. Het wordt vervolgens opgeslagen in ongeveer 4500 vijvers, waar het stolt dankzij de intense zon. Zodra het zout 10 cm bereikt wordt dan handmatig geoogst, in een traditie doorgegeven van generatie tot generatie van de lokale bevolking.

Het zout heeft een licht roze kleur en bevat ongeveer 84 mineralen, eveneens een bijzondere smaak, waardoor het onmisbaar is in de Peruaanse haute cuisine. Bewijs hiervan is de promotie van gerenommeerde chef-koks zoals Gastón Acurio en Virgilio Martínez.

Het inca zout wordt ook gebruikt voor medicinale baden, dankzij het lage gehalte aan natrium chloride.    

Herkomst

Het inca zout komt uit Maras, geleigen in de Heilige Vallei in Cusco, op bijna 4.000 meter bovenzeeniveau.

Geschiedenis: Er wordt gezegd dat de het roze Maras zout uit een oude oceaan binnenin de aarde komt. Dit ambachtelijk zout verzamelen dateert uit de Inca tijd, tussen de vijftiende en zestiende eeuw.

Eigenschappen

Mineralen: Calcium, magnesium, ijzer, zink, jodium, onder andere.

Gerelateerde producten