Inloggen Registreren

Overs ons | Pacae

Het bedrijf/

Pacae werd opgericht met het idee om producten die van oorsprong uit Peru komen te verspreiden in Europa. Producten die al eeuwenlang worden gewaardeerd en gebruikt voor vele doeleinden.

We zien in Nederland en andere Europese landen een toenemende vraag naar bijzondere natuurlijke producten met unieke, gezonde en voedzame eigenschappen. Deze producten, beter bekend als superfoods, zijn meestal afkomstig uit Latijns-Amerika en Azië.

Echter, de quinoa of inca bessen die in de winkels worden aangeboden hebben vaak geen herkomst vermeld. Naast de plant die het fruit, wortel of zaden produceert, beschouwen wij de aarde en het klimaat waar de plant groeit als fundamentele elementen. Elke plant heeft uitzonderlijke en natuurlijke eigenschappen, welke verminderd of gewijzigd kunnen worden indien de verhouding plant-klimaat-aarde verandert. Vandaar het belang dat Pacae hecht aan de herkomst.

Pacae biedt alleen producten aan met Peruaanse oorsprong en die biologisch gecertificeerd zijn volgens de Europese regelgeving (SKAL code: 101899). Al onze producten zijn ook gluten en lactosevrij.

Pacae koopt zijn producten niet van handelaars of tussenpersonen, maar rechtstreeks van de producenten. Deze producenten werken met kleine biologische landbouwers, gegroepeerd in boer verenigingen en federaties. Tegelijkertijd, streven wij ernaar om de consument informatie te geven over de oorsprong en de productie van de aangeboden producten.

De Mensen/

Jose Carlos Gonzales-Zúñiga M
Jose Carlos Gonzales-Zúñiga M.
CEO / Den Haag, Nederland.

Geboren in Lima, te Peru. Is in 2004 geëmigreerd naar Spanje en in 2007 naar Nederland. Het land waar hij voor heeft gekozen om te blijven. Van beroep architect en vanwege diverse omstandigheden ondernemer geworden in de biologische handel. Besteedt zijn vrije tijd aan muziek, honkbal (5e klasse, bij Adegeest) en zijn kinderen Elisa en Tomás.

Mónica Sousa
Mónica Sousa
Grafisch ontwerp / Pontevedra, Spanje.

Geboren in Lima, te Peru. Is in 2002 geëmigreerd naar Spanje. Opgeleid als architect en grafisch ontwerper. Werkt momenteel als assistent voor La Vildi, en als freelance via Estaciondemo.

Joost Klaver
Joost Klaver
Advies en vertalingen / Den Haag, Nederland.

Geboren in Roosendaal, te Nederland. Studeerde milieuhygiëne aan de Universiteit van Wageningen. Werkt momenteel bij de Ekoplaza in Leiden en is daarnaast gespecialiseerd als Kunsthistoricus aan de Universiteit van Leiden.

Rosilet Mejia
Rosilet Mejia
Recepten en fotografie / Palma de Mallorca, Spanje.

Geboren in de Dominicaanse Republiek, woont in Spanje vanaf 2007. Architect van beroep en deelnemer van het team B3x. Een deel van zijn vrije tijd wordt besteed aan zijn passie voor gastronomie en fotografie via haar blog Sugg-r and some salt.