Inloggen Registreren

Inca Bessen

Inca Bessen


Algemene informatie

Physalis peruviana.

De physalis is van oorsprong een vrucht uit de Andes, meteen vorm en textuur die lijkt op een cherrytomaat. De zongedroogde vruchten zijn beter bekend als inca bessen en vergelijkbaar met rozijnen, maar sappiger en met een heerlijke zoetzure smaak.

Botanischeomschrijving: Groenblijvende, kruipende plant die tussen de 0,5 tot 1,5 meter hoog kan worden. De vrucht is een gladde, wasachtige, oranje-gele bes met sappig vruchtvlees en een groot aantal zeer kleine gelige zaden die omhuld worden met een losse schil van kleine droge bladeren.

Bruikbare onderdelen: Vruchten en bladeren.

Herkomst

Onze physalis komen uit Huancavelica, 400km zuidoost van hoofdstad Lima.

Geschiedenis: Physalis wordt gebruikt sinds de tijd van het Inca-rijk, zowel voor consumptie en voor de sier. Sindsdien worden de vruchten ook zongedroogd, een techniek die de houdbaarheid van de vruchten verlengt, met de behouden van de voedingseigenschappen.

Voedingswaarde

Eigenschappen

Vitamines: C, A, B2 (riboflavine), B3 (niacine).

Mineralen: Fosfor, calcium, ijzer.

Hoge inhoud van beta-caroteen.