Inloggen Registreren

Sacha Inchi

Sacha Inchi


Algemene informatie

Plukenetia volubilis L.

Sacha inchi is een oliehoudende plant uit het Peruaanse Amazonegebied, waarvan de zaden een hoog gehalte aan onverzadigde vetzuren(Omega 3-6-9) en een eiwitrijk waarde hebben.

Botanische omschrijving: Klimplant die de hoogte van de tutor die het ondersteunt kan bereiken (tussen 2 en 40 meter). Het heeft afwisselende, hartvormig bladeren en kleine bloemen gerangschikt in clusters. De vruchten zijn capsules van 3 tot 5 cm in diameter, met de vorm van sterren met 4 tot 7 punten, groene en donkerbruin als ze rijp worden. De zaden zijn 1,5tot 2 cm in diameter met een donker bruine kleur en gehuisvest in de capsules.Het is een van de weinige Amazone planten met een constant fruit productie gedurende het hele jaar.

Bruikbareonderdelen: Zaden.

Herkomst

Onze sacha inchi zaden worden geoogst in San Martin, in het bovenste deel van de Peruaanse regenwoud.

Geschiedenis: Er zijn keramische uitbeeldingen met de stervorm vrucht die behoren bij pre-Inca culturen net als Mochica en Chimu. De plant en het gebruik ervan,zowel voor geneesmiddelen en voedsel doeleinden, zijn jaren lang zorgvuldig beschermd door de inheemse gemeenschappen van de Peruaanse jungle, zoals de Ashaninkas en Yanesha.

Voedingswaarde

Eigenschappen


Vitamines: E (15 mg/100 g), A (680 ug).

Mineralen: Ijzer (5 ppm), koper (0,4 ppm)

Vetzuren: Omega-3 (linoleenzuur) 48%, Omega-6 (linolzuur) 35%, Omega-9 (oliezuur) 9%*

*Percentages gebaseerd op een dieet van 2000 Kcal


gerelateerde Producten