Inloggen Registreren

Tropische vruchten

Tropische vruchten


Algemene informatie

Carica papaya L, Ananas comosus L, manguiferia indica L

Papaya, ananas en mango zijn vruchten die in Peru heel goed ontwikkeld zijn. In Europa zijn er nauwelijks verse papaya's van goede kwaliteit te vinden. Meestal zijn ze klein en met een uitgesproken bittere smaak. In tegendeel, papaya's uit Peru zijn groot en vol van smaak. De ananas die wij gebruiken zijn van de "Hawaii" variëteit, die in Peru gebruikt wordt om sap van te maken en uitstekend geschikt is voor de gedroogde presentatie.

Onze mango's zijn van de "Kent" variëteit en vaak worden deze vers geexporteerd naar Europa maar krijgen, doordat het niet in land van herkomst gerijpt zijn, niet dezelfde smaak. Onze gedroogde presentatie zijn zachter (in vergelijking met andere gedroogde versies) en met de smaak van de boomgerijpte mango's.

Bruikbareonderdelen: Vruchten.


Herkomst

Onze papaya's en ananas worden geteeld in Rio Ene, Satipo, in Centraal Peru. De boeren in deze regio (150 inheemse gezinnen) zijn strategische partners van onze leverancier in Peru, net als bij de cacao plantages in San Martin de Pangoa (ook in Satipo).

De mango's komen uit Tambogrande, Piura (Noord Peru). In de jaren 60 kwam een groep pioniers in de regio, om woestijn in vruchtbare valleien van mango en groene citroen te transformeren. Eind jaren 90 werd er goud ontdekt en verschillende mijnbouwbedrijven hadden geheime toestemming van de overheid gekregen voor de exploitatie. De bewoners van Tambogrande hebben toen een defensie georganiseerd, met vreedzame protesten, om hun stad te beschermen: https://vimeo.com/147310893

Eigenschappen

Papaya

Vitamines: B-complex. Mineralen: Kalium, magnesium. Rijk aan vezels en antioxidanten.

Ananas

Vitamines: C, B1. Mineralen: Magnesium, kalium. Rijk aan koolhydraten van langzame opname.

Mango

Vitamines: C, B. Mineralen: Selenium, magnesium, ijzer. Rijk aan vezels, antioxidanten en betacaroteen.